Historien

Kældergalleriet blev oprindeligt indviet i 2005. Brugsen havde på det tidspunkt et ledigt lokale i sin kælder, der tidligere havde rummet en filial af Hundested Bibliotek. Idéen om et galleri opstod. Nogle nytilflyttede kunstnere og kunsthåndværkere blev spurgt, om de kunne være interesserede i at drive et galleri, dér i Brugsens kælder. Det blev et godt match. Den lille Brugs har siden lagt lokaler til. Kunst i Torup, der først var en sammenslutning af udøvende, nu er en 'almindelig' kunstforening (dog med en høj andel af udøvende), dannedes. Siden 2005, og stadig den dag i dag, står Kunst i Torup for at drive galleriet, baseret på frivillig arbejdskraft. Mange timer er lagt i arbejdet, til glæde for både Brugs og kulturliv!

Ombygning: Efter nogle år opstod idéen om at udvide Brugsen. Samtidig gik den lille selvstændige Brugs's bestyrelse i gang med at forbedre kælderlokalerne (2013-14) via et kulturprojekt støttet af EU's LAG- og fondsmidler plus indsamlede lokale midler. Frivilige fra Kunst i Torup var med fra begyndelsen og  arrangerede kunstmarked til støtte for projektet og deltog i det praktiske arbejde. Efter ombygningen genåbnede galleriet i 2015 med forbedrede faciliteter og dobbelt så stort udstillingsareal.

I årene 2005-12 afholdtes mange fællesudstillinger i Kældergalleriet af de udøvende medlemmer af Kunst i Torup og 3 Åbne Atelierdøre i hele byen. Siden har et utal af udstillere beriget Torup med deres værker. Kig med i menuen (plakatgalleri).
Her kan du se billeder fra starten, fra Bog- og Kunstfestivalerne (afholdt i 2006-07-08) i samarb. med Torup Bogby) og fra ombygningen:

Kunst i Torup dannes i 2005
Brugsen 2007
Brugsen 2007
Den første Kunst- og Bogfestival i 2006
2006, Kunst i Torup udstiller på Kunst-og Bogfestival
2008 - den tredie Kunst og Bogfestival
På Kunst-og Bogfestival 2008, med kunsthåndværkermarked
Kunst- og Bogfestival, stor flot udstilling i Torup forsamlingshus
Vision for det ombyggede galleri
I 2012 donerede kunstnere værker til salg - til ombygningen
Ombygning
Ombygning
Ombygning
Ombygning - så er der hul i væggen: fordobling af areal!